Jedinečnú atmosféru zažilo 31 spevákov z rôznych kútov Slovenska. Všetko sa začalo začiatkom minulého víkendu, kedy sa speváci stretli a začali nacvičovať 8 gospelových piesní. 


Pre spevákov, ktorí sa zúčastňujú na Gospel workshope je vždy obrovský zážitok stráviť tri dni pod vedením skúseného lektora. Vyžaduje si to veľkú drinu, ale výsledný galakoncert vždy stojí za to. Aj ten tohtoročný bol pre každého z prítomných jedným veľkým svedectvom toho, ako veľmi sa môže Boh dotýkať životov ľudí skrze spev,“ organizátorka Veronika Tarajová.
 

Foto: Archív Gospel worshopu

Speváci boli nielen z Oravy, ale aj z iných častí Slovenska. Nemenilo to nič na tom, že všetci zažili rovnakú atmosféru, ktorú preniesli aj na divákov.

Naučila som sa veľa technických vecí ohľadom spevu.  Som tu už tretíkrát a zakaždým je to úžasné. Piesne majú svoje čaro.“ Eliška Karčová (15, Dolný Kubín)

Nie je to o ľuďoch. Je to o tom, odovzdať chválu tomu Najvyššiemu, myslím si, že je to pre každého jedného z nás veľmi vďačné, prežívať takúto blízkosť Boha. Som tu už druhý rok, môžem povedať, že minulý mi tie piesne prišli trošku ťažšie ako tento. Pracovalo sa nám s Colinom veľmi dobre. Vedel nás namotivovať.“  Dominika Tarajová (19, Habovka)

Odnášam si dobrú náladu, vykričané hlasivky a novú bázeň. Colin bol veľmi pozorný, robilo sa nám veľmi dobre, boli sme výborná partia.“ Barbora Troppová (21, Zubrohlava)
 

Foto: Archív Gospel worshopu

"Som veľmi poctený, je to pre mňa zážitok a cítil som sa veľmi vítaný. Zbor bol veľmi milujúci a srdečný. Dalo mi to nádherný zážitok chvály. Orava sa mi veľmi páčila, určite by som sa vrátil.“ Colin Vassell

Celý workshop vyvrcholil v nedeľu záverečným galakoncertom, na ktorý sa prišlo pozrieť mnoho divákov. „Ďakujeme všetkým, ktorí spolu s nami tvorili atmosféru už 6. ročníka galakoncertu a prostredníctvom piesní chválili Boha celým svojim srdcom, “ dodala organizátorka.
 

Foto: Archív Gospel worshopu

Všetky doterajšie ročníky viedli skúsení lektori, ktorí majú za sebou bohaté skúsenosti - Brian Fentress, Karen Gibson, Colin Williams a Colin Vassell.

Viac informácií nájdete na internetovej stránke: http://gospelworkshoptrstena.sk/