Na siedmom benefičnom koncerte sa tento rok predstavili detský orchester Wolf Gang Amaterus, gospelová kapela Križiaci a vianočnými skladbami publikum potešila speváčka Janais.
 

Myslím si, že ak má človek na niečo talent, mal by ho nejakým spôsobom rozvíjať. No a my ten svoj rozvíjame aj prostredníctvom hudby. Preto sa snažíme organizovať takéto podujatia. Výťažok z nich vždy venujeme zdravotne postihnutým deťom z Oravy, ktoré našu pomoc potrebujú,“ priblížil Tomáš Balák, jeden z organizátorov benefičného koncertu.
 

Zdroj foto: Andrej Hucík

Tento rok sa podarilo vyzbierať sumu 3050 eur. Organizátori peniaze darujú mame štrnásťročného Riška. Ten je od troch rokov onkologickým pacientom. Chorobu s ťažkosťami ako tak zvládol. No keď mal desať rokov, praskla mu cievka v hlave a Riško ostal v bdelej kóme. „Bolo to veľmi ťažké, nikdy som také niečo ani nevidela a teraz som s tým musela pracovať. Zo štebotajúceho chlapca, ktorý behá a skáče, ostal ležiaci bez života a bez radosti," vysvetľuje Riškova mama.
 

Zdroj foto: Andrej Hucík

V tomto vianočnom čase, je veľmi dôležité, aby ľudia, ktorí sa majú lepšie, pomáhali tým, ktorí sú na tom horšie. Aj pre nás je to takým naplnením, keď môžeme pomôcť ľudom, ktorí to najviac potrebujú,“ priblížil Štefan Žembéry, gitarista skupiny Križiaci.

Speváčka Janais, ktorá v Námestove koncertovala už niekoľkokrát, predstavila aj skladby z nového albumu Ilúzie. „Keď sme dostali toto milé pozvanie, neváhali sme. Je to pre mňa veľmi silná otázka. Sama mám deti a sú, vďaka Bohu, zdravé. Ja si to vlastne ani neviem predstaviť, čo musia prežívať rodičia, ktorí majú takto ťažko choré dieťa. Sme teda radi, ak môžeme pomôcť aspoň svojim spevom,“ vyjadrila Jana „Janais“ Kothajová.
 

Zdroj foto: Andrej Hucík

Vianočný benefičný koncert organizuje niekoľko mladých ľudí, nadšených pre hudbu, ktorí okrem tohto podujatia už päť rokov pripravujú hudobný tábor pre deti - Music Camp. Organizátori veria, že sa koncerty stanú pre ľudí tradíciou. „Už teraz viem, že budúci rok to bude opäť niečo úplne iné a už teraz sa na to teším. Viac ale nebudem prezrádzať,“ naznačil Tomáš Balák. 


Mohlo by vás zaujímať

Najväčšia databáza starostlivo vyberaných zážitkov na Orave